toneelstuk david en goliath Evenementen fotograaf Studio-37
Evenement,  Fotografie

David en Goliath

Een toneelstuk op de vrije school is altijd leuk. Voor mij wordt het nog leuker als ik het mag fotograferen en dat was deze keer niet anders. Om zoveel mogelijk met dezelfde lens te werken neem ik meestal twee lichtsterke zoomlenzen mee. In dit geval mijn oude vertrouwde Nikon af-s 24-70 f/2.8  werkpaard en de wat langere maar net zo lichtsterke Nikon af-s 70-200 f/2.8. Hiermee kan ik zo’n beetje alles op het podium volgen, de totaal plaatjes met de Nikon af-s 24-70 f/2.8 en de portretten met de Nikon af-s 70-200 f/2.8.
Om dat er uiteraard niet wordt geflitst tijdens een toneelstuk werk ik hoofdzakelijk met een automatische Iso instelling die ik beperk tot 6400. Met mijn diafragma zover mogelijk open, voor de overzicht foto’s sluit ik hem iets tot f/4, maar niet verder anders verlies ik teveel licht.
Verder stel ik mijn camera in op Aperture-priority, zodat ik geen tijd kwijt ben met het aanpassen van sluitertijden.
Hierdoor komt mijn aandacht volledig bij de foto’s en compositie te liggen, dat maakt alles veel makkelijker.
De leerlingen hadden een geweldige vertolking van het verhaal van David en Goliath, zoals altijd waren de kostuums en het decor weer super. Dit is als fotograaf altijd geweldig want deze voegen veel toe aan de uiteindelijke foto’s.
Na zo’n avond is het altijd snel de foto’s uitzoeken en de noodzakelijke aanpassingen uit te voeren( ik fotografeer altijd in RAW en dus zijn die nodig) en zorgen dat de foto’s zo snel mogelijk online staan voor de ouders. Hiervoor gebruik ik altijd een aparte site zodat deze foto’s alleen voor de ouders zichtbaar zijn. Om ook jullie een beetje de sfeer te laten proeven staan hieronder een paar exemplaren.