Toneelstuk Jason en het gulden vlies Studio-37 Evenenmenten Fotograaf
Evenement,  Fotografie

Jason en het Gulden Vlies

Afgelopen vrijdag met veel plezier het toneelstuk Jason en het Gulden Vlies mogen fotograferen. Klas 5 van de vrije school wist opnieuw een geweldig leuk toneelstuk op te voeren. Het is altijd met veel plezier dat ik daar fotografeer. Buiten het geweldige spel van de kinderen, zijn de decors en de kleding altijd prachtig.

Een toneelstuk fotograferen is altijd weer anders, het licht is over het algemeen zeer beperkt en is flitsen is natuurlijk uit den boze. Ik kies altijd voor het gebruik van de spotmeter op mijn camera en meet dan vanaf de gezichten, zodat deze altijd goed belicht zijn, de schaduwen en hooglichten vallen dan waar ze vallen. Dit levert in 80% van de opnames een goede belichting op.

Qua diafragma en sluitertijd is het altijd zoeken naar de balans, meestal zo rond f/4 of groter en een sluitertijd rondom de brandpuntsafstand van je lens. Ik kies wel altijd voor een prime-lens, met een diafragma van maximaal f/1.4 of f/1.8, zodat ik bij snelle actie de mogelijkheid hebt om mijn sluiterijd omhoog te gooien.

Het is altijd moeilijk een balans te vinden tussen genieten van hun spel en tegelijk mooie en spontane foto’s te maken. Met zoveel leuks op het toneel zijn daar altijd wel die momentjes die je niet wilt missen. Naar mijn idee is dat wel gelukt.