Pinksterfeest vrijeschool Evenementen fotograaf Studio-37
Evenement,  Fotografie

Pinksterfeest 2017

Gisteren was het weer zover het jaarlijkse pinksterfeest van de Vrije School. Voor mij als fotograaf is dit altijd een uitstekende gelegenheid om leuke foto’s te maken. Alle kinderen komen die dag in het wit gekleed naar school en dragen kransen van bloemen of crepe-papier. De jongens doen deze natuurlijk stoer om hun pols en niet in het haar. Vooral op zonnige dagen is dit een waar feest voor het oog. Op het schoolplein staat een paal als symbool voor de Meiboom, deze is versierd met linten waar de grootste kinderen een mooi vlechtwerk mee construeren door om de boom heen te bewegen. De jongere kinderen zingen liedjes en draaien met de linten rond de Meiboom.

Om de kinderen zoveel mogelijk in hun spel op te laten gaan is het voor mij als fotograaf verstandig om afstand te houden en vanachter de kring mijn plaatjes te schieten. Dit is helaas niet altijd het beste standpunt, maar bevorderd wel de creativiteit. Het laatste wat je wilt is dat de kinderen zich storen aan die fotograaf die overal tussen duikt. Nu was ik vandaag door de ouders gevraagd dit te doen en dat geeft je net wat meer armslag dan als je als toevallige passant je foto’s maakt.

Belangrijk vanuit fotografisch standpunt is toch altijd ervoor te zorgen dat met al deze witte kleding de foto’s niet te donker worden of dat het wit teveel overbelicht. Ik los dat zelf op door op de witte kleding een punt-meting te doen en dan mijn verkregen sluitertijd/diafragma waarde met twee stops te overbelichten. aangezien je ingebouwde lichtmeter altijd uitgaat van 18% grijs zit je met twee stops overbelichting op wit, zonder deze uit te bleken. Let Op, dit kan per camera verschillen dus probeer dit eerst met jouw camera uit.

Al met al een leuke middag op de vrije school.