Lifestyle fotoshoot
Fotografie,  Fotoshoot

Gouden broers

Het is altijd leuk om buiten een fotoshoot te doen, mijn voorkeur gaat dan uit naar het einde van de dag wanneer het licht op zijn mooist is. Het zogenaamde gouden uur, uiteraard kan dit ook in de ochtend net nadat de zon is opgekomen, maar voor mijn klanten is dat meestal te vroeg.

Lifestyle Familie fotoshoot Studio-37 AlmereZo ook in dit geval met deze drie leuke broertjes. Om de energie van deze mannen wat in te perken zijn we op de fiets naar een park in de buurt gegaan, en hebben we daar wat gedold voordat we begonnen met foto’s maken. Dit werkt altijd heel goed en geeft ook de tijd om wat te babbelen en elkaar wat beter te leren kennen.

Van te voren had ik een aantal locaties in mijn hoofd en via een app op mijn telefoon (Exsate Golden Hour) wist ik precies waar de zon zich zou bevinden en hoe het licht zou vallen.

Lifestyle Familie fotoshoot Studio-37 AlmereDe zon bleef vrolijk schijnen en we konden aan de slag. Voor het geval de zon zou verdwijnen achter de wolken heb ik altijd wat extra flitser en CTO gels bij me om eventueel zelf een zonnetje van achter de foto in te laten schijnen.

Nadat de jongens gewend waren aan die grote camera die ik hen voorhield, kwam de ontspanning en ging de rest vanzelf. Mijn aanwijzingen waren hooguit een handje wat draaien, gooi eens een arm om je broer en meer van dat soort dingen. Geef jongens wat om op te hangen een brug, raling of iets dergelijks en het oogt meteen natuurlijk en spontaan.

Lifestyle Familie fotoshoot Studio-37 AlmereVervolgens zijn we naar de skatebaan gegaan om daar tussen graffity nog wat stoere foto’s te maken. Het geheel sloten we af bij een meertje met uitzicht op de ondergaande zon, voor een wat sfeervoller avond shot.

Kortom het was weer genieten.