Fotografie,  Fotoshoot,  Lifestyle Fotografie

Later als ik groot ben

Later als ik groot ben is een project van groep 8 (klas 6) van de Vrije School Almere. Deze klas gaat de school verlaten. Hierbij past een bijzonder afscheidskado voor hun juffrouw.

Het plan was om een fotoboek te maken waarin alle kinderen staan met een foto en een stukje tekst over wat zij later doen als zij groot zijn. Verder beschrijven zij hoe hun dag er dan uit ziet. De foto geeft een beeld van hun droombaan of ambities.

Kado voor juf of meester

Het uiteindelijke boek is niet alleen voor de juf of meester een geweldig geschenk, ook voor ieder kind is dit een blijvende herinnering aan hun schooltijd en hun klasgenootjes. Het later als ik groot ben project geeft vooral op latere leeftijd een uniek beeld van hun toekomst dromen in groep 8.

Als snel kwamen de kinderen met idee├źn over de look & feel van dit project, in plaats van een standaard witte achtergrond, wilde een aantal kinderen een foto met wat meer van zichzelf in de achtergrond. Bijvoorbeeld als voetballer in een groot stadion. Dit sprak mij ook veel meer aan dan een gewone studio achtergrond, maar was er wel van overtuigd dat dat dan voor iedereen zo moest zijn.

Maken van de foto’s

Als voorbereiding wilde ik weten welke beroepen of ambities de kinderen hadden gekozen, zodat ik alvast het idee voor de uiteindelijke foto met hun kon doorspreken en de benodigde beelden kon verzamelen. Nadat dit duidelijk was kon ik een plan voor de fotosessie maken.

Alle kinderen konden op een Zondag buiten school om naar de studio komen. Er kwamen die dag 26 kinderen om hun foto te laten nemen. In de planning had ik per kind op 10 minuten gerekend. 5 minuten om zich eventueel te verkleden en accessoires op te stellen en 5 minuten voor de foto’s zelf.

Omdat het idee van iedere foto al vast stond was het simpel een kwestie van de juiste pose en uitstraling, de rest van de foto werd verder in photoshop afgerond.

Vooral het enthousiasme van de kinderen en hun creatieve input maakte dit project voor mij bijzonder leuk.

Bekijk hier onder een aantal van de foto’s. Wil je zelf ook zo’n boek voor je klas of school? Neem dan even contact op voor verdere informatie.