HighKey Studio Portret Shoot Boy Studio-37 Almere
Fotografie,  Fotoshoot

High-Key Studio Portret Shoot

Wanneer ik word gevraagd voor een Studio Portret Shoot van kinderen is mijn eerste gedachte een lichte, frisse uitstraling. Mijn ervaring leert dat de ouders deze uitstraling erg waarderen en vaak ook verwachten. De foto’s die zo’n Studio Portret Shoot opleveren passen ook erg goed in ieder interieur. Dit is ontzettend belangrijk, zeker als het een grote afdruk gaat, die lange tijd aan de muur komt te hangen. De uitstraling die de kinderen hebben op de foto’s past ook meer bij hun leeftijd.

Voor de wat oudere kinderen (tieners en jong volwassenen) vind ik een wat donkere en stemmige uitstraling erg leuk. Dit geeft een wat stoerder en robuuster gevoel, wat vaak beter past bij hun leeftijd.
Uiteindelijk zijn er altijd uitzonderingen en fotografeer ik ook wel baby’s en peuters op deze manier.

Bij deze Studio Portret Shoot was het van te voren al duidelijk dat het wit, fris en helder moest blijven. Dit soort foto’s worden ook wel High-Key foto’s genoemd, omdat de meeste tonen in dit soort foto’s in het lichte spectrum vallen. Zonder al teveel echte zwart-tonen en verzadigde kleuren.
Dit resultaat wordt bereikt met flink wat licht en natuurlijk een lichte of witte achtergrond.

De Studio Portret Shoot zelf

De kinderen voor deze shoot hadden er in ieder geval erg veel zin in. Vaak is het een lastige keuze voor de kids, wie gaat als eerste? In dit geval was dat niet zo, ze wilden allemaal wel. Zulke enthousiaste kinderen zijn altijd leuk. Om iedereen even te laten wennen maak ik eerst wat proef foto’s en laat deze zien. Hierdoor ontstaat meteen een beeld van het beoogde resultaat en weten de kids, hoe ze er zelf op staan. Dit geeft de kids ook de mogelijkheid om te laten weten wat ze er niet leuk aan vinden, zodat we dat kunnen aanpassen.

Na deze paar foto’s begint het ‘echte werk’ en zijn de kinderen al gewend aan de camera en het licht. Het is altijd leuk om te zien dat de kinderen zich steeds meer op hun gemak voelen. Op dat punt komen ze zelf ook met steeds meer idee├źn en suggesties. Dit zorgt voor meer authentieke en ontspannen foto’s, waar niet alleen de ouders, maar ook de kinderen zelf ook blij mee zijn.

Al met al was het een geslaagde middag. Hieronder een aantal van de foto’s van die middag

Wil je ook een High-key Studio Portret Shoot?
Neem dan even contact op met Studio-37.