filmstrip lightroom aanpassen Tips en Tricks Studio-37
Lightroom,  Tips & Tricks

Wat wil je zien op de filmstrip?

filmstripOok op de Lightroom filmstrip kun je bepalen wat er te zien is. Ondanks het feit dat de filmstrip beperkt is qua ruimte zijn er heel wat extra opties aan- en uit te zetten.

Klik met de rechtermuisknop op een miniatuur in de filmstrip en in het menu vind je de vier opties voor de weergave.

  1. Classificaties en keuzes tonen, deze optie toont de sterren voor de waardering en de vlaggen voor de markering als keuze op de filmstrip

2.Badges tonen, deze optie bepaald of je de miniaturen ziet die aangeven of de foto is aangepast qua groote, bijsnijden en of deze in een verzameling voorkomt.

  1. Aantal in stapel tonen, deze optie toont of de foto in een stapel zit en hoeveel exemplaren er in de stapel zitten als de stapel is dichtgevouwen.

4.Knopinfo met afbeeldingsinformatie tonen, deze optie laat met gele popup venstertje verschijnen waar je de gegevens van de foto kunt aflezen, zoals Naam, Datum en tijd en het Formaat .

Er zijn mensen die al deze informatie maar afleidend vinden, mocht je de filmstrip regelmatig gebruiken dan kunnen deze extra’s zeer handig zijn omdat je niet hoeft te schakelen om deze infomatie te zien.

Ook de laatste optie in het popup menu is er één die handig is voor één en onnodig voor de ander, hiermee bepaal je of je foto in de navigator rechtsboven wordt getoond als je er met de muis overheen gaat.